Debattplank

Vilken nivå på servicen inom vård och omsorg vill du ha?

Beakta äldrevården på svenska i välfärdsområdet. Det är högaktuellt att nominera kandidater till välfärdsområdesvalet som ordnas i början av nästa år. Tänk på att också nominera äldre människor med lång erfarenhet och sakkunskap till kandidater.Läs mera »
SPF Österbotten
19.11.2021 kl. 09:41

Pensionärerna kan börja vara mera aktiva nu

Coronarekommendationerna ställer till problem för samvaro i många sammanhang. Våra myndigheter har gjort mycket rätt då vi har så få döda av covid19 jämfört med andra länder. På sistone har vi tyvärr upplevt en otydlighet  i rekommendationerna, t.o.m. konflikt beroende på vem som talat.Läs mera »
Pehr Löv
23.08.2021 kl. 13:04

Ge pensionärerna samma chans som de unga

Som pensionärer är vi mycket glada över att begränsningarna av barns och ungas fritidsaktiviteter lyfts av. Det är dags att bryta upp de schablonmässiga begränsningarna och öka flexibiliteten samt selektiviteten i koronarestriktionerna.Läs mera »
Ole Norrback
19.08.2021 kl. 15:25

Välfärds­området måste ju ha ett äldreråd

Svenska pensionärsförbundet i Öster­botten utgår från att Öster­bottens välfärdsområde har ett äldre­råd som företräder de äldre och att medlemmarna i äldrerådet ­besitter de kompetenser och den kunskap som förväntas av organet.Läs mera »
Anita Ismark
12.05.2021 kl. 09:12

Pensionärsförbundet: Kommuner skapar onödig oro i vaccinationskön

Det är uppenbart att kommunerna nu behöver hjälp med att organisera och informera om hur coronavaccineringen skall gå till. Vårdpersonalen skall ha ett stort tack för det uppoffrande arbetet den gjort under pandemin.Läs mera »
Ole Norrback
04.02.2021 kl. 09:38

Bästa  pensionär!

Livet är fullt av risker. Det är en mindre risk att drabbas av covid-19 om du låter vaccinera dig!Läs mera »
Anita Ismark
27.01.2021 kl. 09:39

Avgiftstaken i vården bör sänkas för att minska fattigdomen

Ungefär 300 000 pensionärer i Finland lever, enligt EU:s norm, under fattigdomsgränsen. De lägsta pensionerna skall höjas i sakta mak, men för att snabbare göra livet lättare för de mest utsatta kan man söka metoder för att sänka avgifter för samhällsservice.Läs mera »
Anita Ismark
27.01.2021 kl. 09:36

Bidrag livsviktiga för äldreorganisationer

Enligt Finansministeriets budgetförslag kommer man att skära ner upptill 127 miljoner euro från social- och hälsovårdsorganisationer nästa år. Läs mera »
Anci Holm
27.09.2020 kl. 09:59

Tänk på hörselskadade när du använder munskydd

I dessa extrema tider har vi snabbt lagt oss till med nya vanor som vi för ett år sedan inte hade drömt om. Vem hade trott att vi i Finland skulle gå omkring med munskydd när vi åker metro? Läs mera »
Maija Nilsson
23.09.2020 kl. 12:38

Vi kan tiga ihjäl coronaviruset

Genom en ”tigandets kultur” kan vi till och med utrota coronaviruset, skriver Alexander van Assendelft, specialist i lungsjukdomar.Läs mera »
Alexander van Assendelft
17.08.2020 kl. 13:20

Debattregler

Detta är God Tids debattsida på förbundets webbplats. Den uppdateras även mellan God Tids utgivningsdagar. Hur aktiv debatten blir är upp till er.

Artiklarna skall vara skrivna exklusivt för God Tid Debatt. I undantagsfall kan redaktionen publicera inlägg som publicerats på annan plats.

Alla artiklar som antas för publicering i God Tids pappersupplaga kan även publiceras på förbundets webbplats. Debattartiklar som är skrivna för webbsidan kan i mån av utrymme publiceras i pappersupplagan.

Alla artiklar ska vara undertecknade med namn och hemort. Endast inlägg skrivna av medlemmar i pensionärsförbundets medlemsföreningar publiceras. Ingen kommentarfunktion kopplas till inläggen.

Alla inlägg förhandsmodereras av chefredaktören för God Tid. 

Normal längd för en debattartikel är 2500-3000 tecken, inklusive mellanslag.

Ange alltid telefonnummer m fl kontaktuppgifter, så att redaktören kan nå dig.

Skicka inlägget till chefredaktören.

ANNONSER