Webbseminarium 8.4: Nöje med appar och internet

09.04.2020 kl. 09:19
Här kan du se inspelningarna av webbseminariet i form av några inspelade klipp från webbseminariet.

Andreas presenterar Spotify:

 

En annan användbar webbplats och app är TuneIn där man får in radio kanaler från hela världen. Över 100.000 radiokanaler att välja på! 


Robert visar ett speltips för plattor och telefoner, nämligen Wordfeud. Det påminner om brädspelet alfapet men man kan spela mot en eller flera vänner eller okända över internet:

 

En kort presentation av Microsoft Store gavs till slut, det är motsvarigheten till plattornas och telefonernas appbutiker men för Windows 10:

 

Information om butikerna

Generellt gäller för spel och appar som man hämtar från de olika apparaternas butiker, att de är trygga och att man fritt kan pröva på att ladda ner och använda dem. De är nämligen alla kontrollerade av Apple, Google respektive Microsoft.

I det skedet då spelen eller apparna anväds och har funktioner för att koppla ihop sig med Facebook eller Google för att registrera sig eller hitta spelkamrater kan det vara skäl att vara försiktig och hellre använda andra alternativ som står till förfogande, det är nämligen svårt att veta hur de hanterar informationen och vad de kommer åt från exempelvis din Facebook-profil.

Robert Riska

Webbseminarium om moln för iPhone och iPad

Här kan du i efterhand se webbseminariet med tips om molntjänster för iPad och iPhone. Här är också länk till utvärderingsblankett.
26.05.2020 kl. 09:42

Så här gör du en Android-platta eller telefon pensionärvänligare

Med inställningarna beskrivna här kan du anpassa din Android-apparat så att den är mera lättanvänd för en pensionär.
19.05.2020 kl. 12:43

Webinarie - Användbara program för föreningar

07.05.2020 kl. 15:57

Smarttelefonkurs del 5 - Banken & Säkerhet

Andreas avslutar smarttelefon kursen med banken och säkerhet
07.05.2020 kl. 15:37

Desky instruktioner, tips och ny funktion

Instruktioner finns nu till bl.a hur fakturera nya medlemmar? Ny funktion: Möjligt att skriva ut fler fakturor på en gång. Hur nå medlemmar som inte har e-post? Ny kolumn med ålder och avancerad sök i medlemsregistret
05.05.2020 kl. 13:13

Android smarttelefonskurs del 4 - Appar

Andreas går igenom hur man får ned appar till sin smarttelefon och hur man sen också tar bort dem. Dessutom diskussion om bra appar att använda. 
28.04.2020 kl. 17:03

ANNONSER