Koka en god och hälsosam nässelsoppa

13.05.2020 kl. 08:38
Ta en promenad i vårsolen och passa på att plocka vårens första nässlor och koka en god och hälsosam nässelsoppa.

Nässlor är rika på vitaminer och mineraler. Hittar du mycket nässlor så går det bra att frysa in förvällda nässlor eller torka och göra nässelpulver.

Nässelsoppa (2-3 portioner)

1 liter nässlor
1 schalottenlök
1,5 dl ekologiskt vitt vin
1 dl grönsaksbuljong
1,5 dl grädde
4 dl mjölk
Salt

Gör så här:
Skala och hacka löken, skölj nässlorna. Sautera löken i en kastrull  med smör och lägg i nässlorna. Slå på vinet och lite salt och låt småkoka i cirka 2 minuter.

Mixa nässlorna till en slät massa. Koka upp mjölk, grädde med buljongen, slå på mjölkblandningen och mixa lite till och tillsätt lite salt.

Servera gärna med ett kokt lantägg och ett gott bröd.

 

Här hittar du fler recept:

Inger Holmberg

ANNONSER