Gör en e-postadress klickbar

08.12.2021 kl. 09:51
Instruktioner för hur du gör en e-postadress blå och klickbar på webben

För att undvika att e-postadresser som ligger på webbsidorna snappas upp av robotar och skickas skräppost till, kan man med fördel ersätta @ med tex (at).

robert.riska(ät)spfpension.fi

För att underlätta för den som vill skriva e-post till föreningen kan man göra adressen klickbar, så att när besökaren på sidan klickar eller pekar på adressen öppnas ett nytt meddelande med adressen ifylld (förutsätter att personen använder ett e-postprogram eller en e-postapp på sin apparat, dvs inte enbart läser e-posten i webbläsaren på tex https://www.gmail.com).

robert.riska(ät)spfpension.fi

Det här snappas inte heller upp av robotarna pga den tekniska lösning som presenteras här. Börja med att logga in på webbplatsen och redigera ("Ändra") den textmodul i vilken adresserna finns.

Steg 1. Skriv in adressen om den inte finns där

Steg 2. Måla adressen

Steg 3. Klicka på länkverktyget

Steg 4. Välj E-post ur menyn

Steg 5. Skriv in epost-adressen med @ tecknet

Steg 6. Spara länken med OK

 

Steg 7. Spara ändringarna i textmodulen med "Spara"

 

Slutresultatet borde nu vara att e-postadressen ser ut som en länk, blå understruken och klickbar. Klickar eller pekar man på den öppnas e-postprogrammet eller -appen med adressen färdigt ifylld.

 

 

Robert Riska

Pedagogiska dilemman

De här exemplen på pedagogiska utmaningar diskuteras på våra it-träffar
16.05.2022 kl. 08:16

Handledning av banktjänster

Här hittar du länkar och material om att handleda bank- och myndighetstjänster, som innehåller personlig information och kräver stark autentisering
16.05.2022 kl. 08:00

Nytta av försäkringsbolagens digitala lösningar

Här kan du se inspelningen från vår träff med en översikt och tips om försäkringsbolagens appar, tjänster och smarta lösningar samt vad du kan ha för nytta av att använda dem.
26.04.2022 kl. 16:50

Molntjänster - Att rensa upp i ditt moln

Vilka finns det? Och hur rensar man upp bland molnen?
13.04.2022 kl. 15:02

It-träff med en titt på nyhetsbrev

För att göra e-postutskick innehållande bilder och grafik används program för nyhetsbrev och marknadsföring, vi presenterar några tekniska alternativ som finns och hur de kan användas i pensionärsföreningar.
08.04.2022 kl. 09:57

Tryggt och säkert på nätet

Här kan du se inspelningen från vår träff där vi tog upp de viktigaste sakerna att beakta kring säkerhet då du använder datorer, plattor och smarttelefoner. Samt konkreta tips för hur du kan minska risken för att utsättas för brott digitalt.
29.03.2022 kl. 15:17

ANNONSER