En ritad bild föreställande ett finger som pekar på en platta med Youtubes logo och en annan hand håller en kaffekopp

Youtube

21.01.2020 kl. 10:05
Vad är Youtube?

Youtube är en en videogemenskap, det vill säga en webbsida där medlemmarna kan titta på videor men också ladda upp videor.

 

Vad är Youtube?

Youtube är en en videogemenskap, det vill säga en webbsida där medlemmarna kan titta på videor men också ladda upp videor.
Man kan även kommentera vad man tycker om videon som har gjorts. Övriga funktioner är att ge videon tummeupp eller tummener beroende på vad du tyckte om videon.

Att ladda upp videor och att e på videor är gratis men man får korta reklamsnuttar, man kan även skippa reklam efter ett par sekunder. Man kan betala för en premium version för att slippa reklam.

Man kan titta på videor utan konto, men för att göra kommentarer, ladda upp videor och andra funktioner behöver du ett konto. En populär orsak till att skaffa ett youtube konto är att göra en spel lista över sina favorit låtar som man sen kan lyssna på utan arr söka efter dem varje gång.

För att skapa dit konto behöver du en mail ex. Gmail. Nuförtiden kan man också använda sitt telefon nummer. När du har valt telefon nummer eller mail måste du välja ett lösenord. 

Med hjälp av dessa uppgifter får du något som heter användar konto för Youtube. Kom ihåg att memorera dit lösenord. För att läsa mera om lösenord, klicka här!

När du har gjort ditt konto kan du gå till www.youtube.com och logga in och sen söka efter innehåll som intresserar dig. Du kan prenumerera på olika "kreatörer", privat personer, företag eller andra som gör videor som är kostnadsfritt. Du kan också prenumerera på youtube premium som kostar, youtube premium gör att du slipper se reklam men det kostar istället.

Förutom klipp för nöjen kan du också hitta klipp som hjälper dig med att utföra en uppgift. Även statliga tjänster som minskatt har hjälp videor på Youtube.

Tips på olika videor med olika teman:

Motion och träning:

 

Myndigheter och bank:

 

 

Nöje:

 

Musik

 

Läs mera om YouTube här.

Tillbaka

Robert Riska

ANNONSER